AMD fortsätter att rida på sin GPU-prestanda inför lanseringen av nya mellanklassprocessorn Llano. Nya läckta dokument från processortillverkaren pekar på att deras Llano-baserade Fusion A-serie av APU-kretsar ska ge upp till 325% högre grafikprestanda än motsvarande Intel-processorer baserade på Sandy Bridge-arkitekturen.

Som väntat handlar det inte om en jämförelse av Intels toppmodeller i Sandy Bridge-familjen utan istället en direkt jämförelse med de mindre modellerna i Intel Core i3 och Core i5 serierna. Processormodeller som AMD alltså väntas slåss med rent prismässigt.

AMD Fusion A8-3850 ska med sina fyra K10.5-baserade processorkärnor även husera en Radeon HD 6550 grafikdel med hela 400 streamprocessorer. Detta ska enligt dokumentet räcka för att nå ett resultat på drygt 3000 poäng i 3DMark Vantage GPU-test. Medan Intel Core i5-2300 med sin äldre Intel HD Graphics 2000 GPU får kämpa för att nå upp till 1000 poäng. Detta skulle enligt våra uträkningar ge en procentuell ökning på drygt 200% och exakt vart AMD hämtar sina 325% är något oklart. Men man poängterar i dokumenten att även deras övriga Fusion A-kretsar med 320 resp. 160 streamprocessorer ska ge 250% resp. 100% mer grafisk kraft än motsvarande Intel-processorer.

amdfusion2

Det är möjligt att AMD:s procentuella beräkningar kommer från något annat prestandatest, eller att dokumenten helt enkelt är fejk. Men siffrorna i 3DMark Vantage stämmer ganska väl överrens med de första läckta resultat vi sett publicerade.

AMD har redan bevisat för oss att GPU-lösningen i Llano lär springa åttor kring det mesta på marknaden idag, men vi börjar snart bli lite oroliga för bristen på material kring själva processorprestandan.

amdfusion

Källa: DonanimHaber

Annons

8
Leave a Reply

avatar
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
shaglordJacob HugossonAnton Karmehed-Boris-Kogster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Med denna grafikprestanda kan man nog förvänta sig att den ”vanliga” processorkraften fått stryka på foten.
Skall verkligen bli intressant att se motsvarande jämförelser när det gäller den delen!

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

[quote name=”Olle P”]Med denna grafikprestanda kan man nog förvänta sig att den ”vanliga” processorkraften fått stryka på foten.
Skall verkligen bli intressant att se motsvarande jämförelser när det gäller den delen![/quote]

Efter att jag ”klev upp” från två kärnigt har jag aldrig maxat processorn men grafiken får kämpa en del så detta ser jag som ett plus

-Boris-
Medlem
-Boris-

Tycker fortfarande inte att dessa hemmasnickrade presentationer från donanim ska tas på allvar. AMD har redan fått ta skit för saker de inte har sagt på grund av att donanim påstår att AMD har sagt det.

Micke
Medlem
Micke

Misstänker att AMD satsar stort på Windows 8 med denna resursuppdelning CPU/GPU. Windows 8 kommer satsa rejält på grafikaccelerering i grunden vilket bör göra Llano en sån där produkt som forsätter att överraska och ge med tiden, likaså alla andra fusionprodukter. Det jag har svårt att se är hur denna prestanda ska kunna mätas på ett bra sätt för att återspegla den känsla av att arbeta på en fusionburk. Den kommer i separata grafik och cpu-mätningar inte visa någon särskild prestanda men om man skulle slänga upp den mot en sandybridge-integrerad grafik så skulle den slå åttor runt denna med… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”shaglord”]Misstänker att AMD satsar stort på Windows 8 med denna resursuppdelning CPU/GPU. Windows 8 kommer satsa rejält på grafikaccelerering i grunden vilket bör göra Llano en sån där produkt som forsätter att överraska och ge med tiden, likaså alla andra fusionprodukter. Det jag har svårt att se är hur denna prestanda ska kunna mätas på ett bra sätt för att återspegla den känsla av att arbeta på en fusionburk. Den kommer i separata grafik och cpu-mätningar inte visa någon särskild prestanda men om man skulle slänga upp den mot en sandybridge-integrerad grafik så skulle den slå åttor runt denna… Läs hela »

Micke
Medlem
Micke

[quote name=”smartidiot89″]Jag tror också att Windows 8 och framtida operativsystem kan bli viktiga för AMD:s framgång med Fusion. Fusion är trots allt inget annat än en processor och GPU på samma bit kisel om mjukvaran inte finns tillgänglig att nyttja all den potential som gömmer sig där i.[/quote] Stämmer. AMD kommer förmodligen i första hand roffa åt sig en stor del av bärbara dator-marknaden med fusion eftersom den är överlägsen när det gäller pris, pris/prestanda, strömsnålhet, enkel att integrera, tar lite plats. Bärbara datorer utan diskret grafikkrets är trots allt en stor del av den portabla marknaden till skillnad från… Läs hela »