Bortsett från Xbox 360 har Microsoft inte varit ett vidare hårdvarumärke, men deras senaste surfplatta Surface har ändrat lite på den bilden. Nu rapporterar Wall Street Journal att Microsoft håller på att testa en egen smartphone, men om den kommer ut på marknaden är ännu oklart.

Microsoft låter i normala fall deras tillverkarpartners köpa licenser av deras mjukvara för användning i egna produkter. Men med Surface gjort företaget ett undantag i ett försök att skapa efterfrågan kring deras senaste operativsystem. Sedan offentliggörandet av Surface har rykten konstant kommit till ytan om att företaget även ska ha även en egen smartphone planerad.

Nu säger uppgifter till tidsskriften Wall Street Journal att Microsoft testar en egendesignad smartphone internt från en leverantörstillverkare. Enligt en person ska skärmen mäta någonstans mellan fyra och fem tum och vara större än Iphone 5. Vi utgår även ifrån att telefonen bör drivas av företagets senaste operativsystem Windows Phone 8.

Det är dock oklart om enheten kommer massproduceras. Det hör inte till ovanligheten att tillverkare testar produkter internt som aldrig släpps, speciellt inom nya marknadssegment. Vi frågar oss även hur deras tillverkarpartners skulle reagera på en sådan modell. Inte minst Nokia som valt att lägga all sin tyngd bakom Windows Phone.


Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
S0urcerr0RAndreas GSwedish BerserkTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Det visar sig nu vilken gökunge Elop är. All IP som Nokia hade har M$ fått så vad skall dom med partners till?

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Tempel”]Det visar sig nu vilken gökunge Elop är. All IP som Nokia hade har M$ fått så vad skall dom med partners till?[/quote]

Håller med. Känns som Microsoft lurar Elop och hela Nokia. Gör de nu en egen likt Surface kan man undra vad meningen med Nokia samarbetet var. Antagligen för att komma åt Nokia mjukvara.

Andreas G
Medlem

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Tempel”]Det visar sig nu vilken gökunge Elop är. All IP som Nokia hade har M$ fått så vad skall dom med partners till?[/quote]

Håller med. Känns som Microsoft lurar Elop och hela Nokia. Gör de nu en egen likt Surface kan man undra vad meningen med Nokia samarbetet var. Antagligen för att komma åt Nokia mjukvara.[/quote]

Lurar Elop? Han är väl den enda på Nokia som inte är lurad av detta.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Den där Microsoft-Elop förstörde allting…

Nokia var någonting vackert på spåren med OSet Maemo – Där man verkligen fick känslan av ett ”full blown linux” med allt vad det innebär (100 ggr mer dator än android), men det krockade tydligen med den hjärndöda korrupterade Elops vision.