Studenter och ungdomar tar det numera lugnare när man är ute och festar. Det fastslås nu i undersökningar från USA inför det ökända ”Spring break” där hårt festande och skandalartade händelser räknas mer som regel än undantag. Anledningen? – alla smartphones som fångar dina snedsteg.

Smartphones med högupplösta foto och videokameror ska fått många ungdomar att lugna ner sig under annars blöta festkvällar, det blev slutsatsen när NYTimes gav sig ut och pratade med ungdomar inför det amerikanska vårlovet. Spring break som man säger i USA har legat som grund för ett närmast oändligt antal high school-komedier genom åren och idag förknippas med lättklädda och stupfulla ungdomar.

Men dagens ungdomar verkar vara mer försiktiga inför vårlovet och anledningen är inte hårdare alkohollagar, numera är minimiåldern för alkoholservering höjd till 21 år i större delarna av landet, eller gränsdragande föräldrar. Istället är det teknikutvecklingen och sociala medier som får fler att hålla sig i skinnet. Något som även uppmärksamats av dem som jobbar inom festsvängen;

springbreak

“They are so afraid everyone is going to take their picture and put it online. Ten years ago people were doing filthy, filthy things, but it wasn’t posted on Facebook.” säger bartendern Margaret Donnelly, 28, till NYTimes.

Ungdomar är inte bara rädda för att skämmas inför vänner och bekanta. Många säger sig även vara oroliga för vad deras handlingar idag kan betyda i framtiden. Där ett snedsteg fångat på bilder eller uppladdat på Youtube tros kunna skada deras chanser även inom framtida yrken. Där just många företag sägs kontrollera jobbsökandes historia genom Internetsökningar.

Hur ser ni läsare på detta, har smartphones och sociala medier påverkat ert privatliv och festande?

Källa: NYTimes via Feber.se


Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
S0urcerr0RmcnaldoLagl0rdenAnton KarmehedJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Jag lade bara märke till att NordicHardwares framsida fått massa bröst.

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

På sedlar finns det ju en liten kod med tre ringar eller prickar eller liknande… Hur svårt skulle det vara lagstifta om att ”ifall denna kod finns nånstans på det man vill fota så är det förbjudet för kameran att ta denna bild”

Då kan alla ungdomar tatuera in 3 ringar dicken osså kan man festa på 😉

Mikael
Medlem
Mikael

Vi har alla alltså blivit varandras storebror.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Vissa är rädda för kameror och andra är rädda för facebook.
Jag är ingetdera, och så länge jag är noggrann med vilka jag addar på facebook så kan jag ha hyffsat galna bilder där ändå.

Orkar inte bry mej så mycket längre, och folk dömmer ändå inte bilderna efter det ”ytliga” innehållet. Man kan komma undan med hur sjuka saker som helst så länge bilderna utstrålar självförtroende och välmående som en gud 😀