Small preview imagePC-försäljningen är inte direkt lysande i dagsläget medan marknaden för mobiltelefoner, speciellt så kallade smartphones, fortsätter att växa. Detta har gjort att flera PC-tillverkare nu på allvar börjat kika närmare på denna marknad som ett komplement till bärbara datorer, vilket dessa telefoner börjar likna allt mer. Vi har redan rapporterat om att tillverkare som Dell, Acer och ASUS börjat ge sig in på marknaden för smarta mobiltelefoner och anledningen är ganska uppenbar.

Under 2009 väntas det säljas 180 miljoner smartphones vilket är en ökning med 29% från förra året. Det är också fler antal enheter än vad det väntas säljas bärbara datorer under året, en ganska talande siffra.


Marknadsundersökningsföretaget Gartner rapporterar också att smartphones inom drygt 2 år, 2012, kommer att stå för 37% av den totala försäljningen av mobila enheter, mot 14% i år.


Marknadens växande potential och likheterna med bärbara datorer får nu fler PC-tillverkare att bli intresserade av smartphones, men Gartner varnar också för att det kan bli svårare än många företag tror att ta sig in på denna mycket tuffa marknad.


Källa: X-bit Labs 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments