Utöver sina nya mobiltelefoner och surfplattor har Sony presenterat en rad nya tillbehör och fristående produkter för att utöka din mobila enhet med nya finesser. Vi tar en närmare titt på nya Smartwatch 3 och Lens Camera, där du kan använda telefonen som viewfinder och ansluta externa objektiv.

Sony är en tillverkare som har är aktiv inom flera områden, och är det någonting vi sett tydligt från både Sony och dess konkurrenter är det en strävan mot att låta alla produkter samarbeta och komplettera varandra. Dels har Sony visat upp nya tillbehör specifikt för sina smartphones och surfplattor, men även låtit dessa anslutas till andra, annars fristående produkter.

Först tar vi en titt på Sonys nya smarta ambandsur, Smartwatch 3. Här har Sony siktat på något av en mer ”sportig” design, snarare än den mer traditionellt klockliknande design som Motorola och LG siktat på med sina runda modeller. Varianten vi kikar på har ett svart armband i silikon, med en basenhet som trots sin slimmade design känns väldigt solid.

En smart finess Sony använt sig av är att den 1,6 tum stora skärmen kan vara ständigt igång, men fungera utan bakgrundsbelysning. På så sätt kan klockan sitta latent på handleden och alltid visa en urtavla, varpå bakgrundsbelysningen kan aktiveras vid behov. Allt som allt utlovar Sony en batteritid på uppåt två dagar, vilket är ungefär i linje med konkurrenterna.

Smartwatch 3 kommer lanseras under hösten, med en förväntad prislapp strax över 2 000 kronor.

Under förra årets IFA-mässa kikade vi på Sonys externa objektiv som kan anslutas trådlöst till en mobiltelefon. I år får vi se en liknande men lite mer utförlig lösning, som kallas Lens Camera. Produkten ser precis som tidigare ut som ett vanligt objektiv, men innehåller en egen 20,1-megapixelsensor och hårdvara för att ta bilder.

Lens Camera kan sedan anslutas till en mobiltelefon eller surfplatta, och parkopplingen kan snabbt göras via NFC. Nytt för i år är även möjligheten att ansluta Sonys objektiv som annars är avsedda för företagets systemkameror. På så sätt kan du relativt enkelt ansluta exempelvis ett rejält teleobjektiv och använda mobiltelefonen som viewfinder.

Instegspriset för Lens Camera blir cirka 3 000 kronor, och kameran bör hitta ut i butik inom kort.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid