Den handhållna speldatorn Smach Z har haft en lång och trubbelfylld utvecklingsperiod och nu har tillverkarna gått ut med att de kan komma att stå inför en konkurs inom snar framtid.

Tanken bakom enheten Smach Z är en bärbar speldator som inte tar upp mycket mer plats än andra enheter som till exempel Playstation Vita. Till en början bar den namnet Steam Boy, något som sedan byttes till Smach Zero och till slut landade namnet på Smach Z. Den bärbara Steam-maskinen blev först tillgänglig att förhandsboka redan under år 2015 till ett pris om 299 dollar. Dock har inga färdigställda enheter hittat ut till de konsumenter som varit med och backat projektet ännu.

Nu har datorns skapare via ett meddelande som först dök upp på företagets forum och sedan kopierades över till Reddit förklarat att läget för Smach Z inte ser helt ljust ut. Företaget kan inom en väldigt snar framtid stå inför konkurs. Detta ska enligt foruminlägget vara på grund av en privat investerare som nu dragit sig ur projektet. Detta tillsammans med generella svårigheter som den pågående pandemin har dragit med sig ska ha satt tillverkaren i något av en knipa.

Andra problem relaterade till datorn är till exempel en CE-certifiering som inte blev av. Det batteri tillverkaren valt att driva datorn med har även det gjort ett namn för sig genom att bidra till antingen för tidiga avstängningar av enheten eller överhettningsproblem.

Huruvida det fortfarande finns hopp för Smach Z återstår att se. Nya investerare med tillräckligt djupa fickor är svårt men inte omöjligt att hitta. Avslutningsvis nämner tillverkaren att om en konkurs blir den enda utvägen så kommer man att sälja av så många av sina resurser. Detta för att kunna betala tillbaka de kunder som har förhandsbokat en upplaga av enheten. Mycket av pengarna som kommit in från privata investerare under de senaste månaderna har tydligen redan styrts mot ett sådant återbetalningsprogram. Något som förhoppningsvis indikerar att tillverkaren inte har blundat för de problem som uppstått och som nu verkar ha blivit alldeles för stora.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid