De flesta som spelar CS vet att fusk spridit sig något enormt. Givetvis är det inte kul för de som spelar med öppna kort. Först kom det antifusk- patchar och sedan kom PunkBuster som hjälpte ett tag. Men nu har man tagit sig runt även PunkBuster. Ska man bli bannad från en server så måste man få bevis mot sig, och det kan vara svårt i dagens läge när fuskarna alltid har ett stegs försprång. Fredrik Lindelöf eller som han brukar kalla sig, Dyre Prins, har tagit detta problem i egna händer. Ett bra initiativ för att försöka stoppa det utbredda fusket.
Iden går ut på att man skapar ett nätverk som har en hemsida som knytpunkt. Gotcha Sucka ska den komma att kallas, den är under uppbyggnad och förväntas vara klar efter nyår. Redan är ett visst antal klaner med i detta nätverket. Man ska ta i med hårdhandskarna och banna direkt då man hittar minsta misstanke om fusk. Alla bannade fuskare sparas i en fil som sedan alla samarbetande administratörer för servrar delar med sig. Denna ska uppdateras två gånger per vecka och finnas tillgänglig för dom som har en CS server och är med i detta nätverk.
Jag vill betona återigen att sidan inte finns klar utan att Fredrik Lindelöf vill höra om det finns intresse för ett sådant nätverk samtidigt som han vill skapa en debatt om ämnet. Detta är en förenkling av hela grundidén, då sidan kommer upp kan ni läsa iden i detalj.

Låter det som en bra ide, eller har du en bättre ide på hur man ska stoppa fusket, skriv då vad du tycker i forumet.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid