Slightly Mad Studios, studion bakom spelserien Project Cars, arbetar på att utveckla en helt egen spelkonsol som tidigare varit känd som Mad Box. Ett namn som nu övergetts efter en patenttvist.

Trots att marknaden för spelkonsoler har dominerats av samma tre aktörer, Sony, Microsoft och Nintendo, under de senaste årtiondena dyker det med jämna mellanrum upp en ny utmanare som hoppas kunna ta sig en del av kakan. Denna gång är det spelutvecklaren Slightly Mad Studios, känd för sin spelserie Project Cars, som hoppas kunna få plats på marknaden där aktörerna inte bytts ut på många år.

Slightly Mad har tidigare kallat sin spelkonsol ”Mad Box”. Ett namn som nu ska ha övergetts. Spelstudion ansökte om rättigheterna till namnet för spelkonsolen den 3 januari 2019, däremot bestred ett franskt spelföretag vid namn Madbox ansökan från Slightly Mad. Detta då det franska företaget känner att spelkonsolens tidigare namn kunde ligga till grund för förvirring.

Efter att Madbox lämnade in sitt klagomål har Slightly Mad Studios valt att dra tillbaka sin ansökan om det tänkta namnet på sin spelkonsol. Exakt varför ansökan drogs tillbaka har inte klargjorts. Slightly Mad kan ha känt att det inte är värt att starta en längre process för att möjligtvis få tillstånd för att använda namnet. Företagen kan även ha kommit fram till en överenskommelse mellan varandra utan att starta en juridisk process kring namnet.

Vilket namn spelkonsolen kommer att bära när den väl lanseras är således i skrivande stund oklart. Slightly Mad har tidigare talat om att företaget siktar på att skapa den ”kraftfullaste spelkonsolen någonsin” med stöd för 4K-upplösning virtuell verklighet vid 60 bildrutor per sekund. Detta tillsammans med en gratis att använda motor för utvecklare att skapa spel med.

Det återstår att se om studion lyckas nå sina ambitiösa mål med spelkonsolen och även vilket namn enheten kommer att bära.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid