Nivida har officiellt bekräftat att tekniken SLI går i graven. Sony har bekräftat att 99 procent av alla Playstation 4-spel kommer att vara kompatibla med kommande Playstation 5 och TSMC:s 5 nm-tillverkningsprocess är fullbokad.

Nvidia har gått ut med att början på nästa år markerar det absoluta slutet för tekniken SLI som låter användare nyttja flera grafikkort i ett och samma system. I samma veva har Sony gått ut med att 99 procent av alla speltitlar som lanserats till Playstation 4 även kommer att gå att spela på kommande Playstation 5.

 

NVidia_Geforce_GTX_SLI

SLI dödförklaras

Efter att Nvidia sakta men säkert sänkt stödet för sin teknik SLI som låter användare ha flera grafikkort i samma system går nu tekniken ur tiden. Nvidia har bekräftat att efter januari månad nästa år kommer företaget inte längre att publicera nya SLI-profiler för sina grafikkort.

Läs mer hos Hexus.

 

99% av PS4-spel blir kompatibla med PS5

Sonys Jim Ryan har i en nyligen utförd intervju bekräftat att utav de tusentals speltitlar från Playstation 4 vars kompatibilitet testats med Playstation 5 kommer 99 procent att kunna spelas på den nya konsolen. Något som innebär en stor bakåtkompatibilitet hos Sonys nya spelkonsol.

Läs mer hos Kitguru.

 

TSMC:s 5nm-process är fullbokad

TSMC verkar ha gjort någonting riktigt rätt med sin 5 nanometer (nm) tillverkningsprocess. Denna rapporteras nu vara helt fullbokad av företagets kunder där Apple sägs vara den största kunden. Detta då företagets senaste processorkrets A14 Bionic som återfinns i den nyligen avtäckta iPad Air och troligtvis fler kommande produkter bygger på just denna tillverkningsprocess.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

MediaTek nära Qualcomm i enhetsförsäljning

Qualcomm har varit en ledande kretsleverantör på smartphonemarknaden det senaste årtiondet. Nu verkar det kinesiska bolaget MediaTek närma sig platsen som världens största tillverkare av processorchipset för smartphones. Företaget växer snabbt och tar andelar från både Huawei och Qualcomm. Qualcomm verkar samtidigt inte vara ledsna eftersom det är fortsatt starka i de vinstdrivande övre segmenten.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid