NVIDIA har nu officiellt öppnat upp för det efterlängtade SLI-stödet på AMD:s nya styrkretsar i 9-serien. Att stödet för flera NVIDIA-grafikkort skulle komma har vi vetat länge men det är inte förrän nu som de första drivrutinerna dykt upp som gör SLI-konfigurationer möjliga. Med en betaversion av GeForce 275.50 drivrutinerna kan man nu nyttja SLI på de moderkort som stödjer det.

Det är i slutändan upp till moderkortstillverkarna om man vill ge stöd för SLI på sina AMD 900-moderkort, helt enkelt då det krävs en licens från NVIDIA. De styrkretsar som idag har möjlighet att ge stöd för NVIDIA SLI är AMD 990FX, 99X samt 970. Det vill sägs den nya laddningen av Socket AM3+ moderkort som lanserades tidigare i juni månad.

Förutom att de nya GeForce 275.50 drivrutinerna ger stöd för SLI på AMD-plattformen har man även lyckats förbättra 3-vägs och Quad SLI-prestandan i Duke Nukem Forever med 3D Vision aktiverat.

Andra nyheter är 3D Vision spelprofiler för ett par nya applikationer samtidigt som man bakat in 3D Vision drivrutinen i den vanliga grafikdrivrutinen. 

NVIDIA:s betadrivrutin av GeForce 275.50 finns att hämta på tillverkarens hemsida.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid