Vi hittade häromdagen information som indikerade att NVIDIA skulle ändra sin design för SLI-bryggan som används för att koppla samman två grafikkort i ett SLI-system.
De uppgifter som The Inquirer då framförde var att man skulle gå från PCB-baserade bryggor till mer flexibla kabelmodeller. Nu har dock mer information dykt upp kring ämnet som förhoppningsvis kan klargöra de något felaktiga påstående som The Inqurier publicerade förra veckan.


Först och främst är det moderkorttillverkaren som ansvarar för tillverkning och distribuering av SLI-bryggorn. Säljer en tillverkare ett moderkort med SLI-stöd ska man med andra ord även skicka med en passande SLI-brygga. Detta gör att vi inte behöver oroa oss för moderkortens placering av x16-portarna då man kan styra utseendet på SLI-bryggorna efter detta.


Det verkar dock som att både PCB och kabel-modeller kommer finnas på marknaden och vilket som används är återigen upp till moderkortstillverkarna. NVIDIA har själva PCB-modellen som sin favorit, förmodligen pga. kabelmodellernas lägre bandbredd. Om detta kan ge märkbara prestandaförluster återstår dock att se.


Men med andra ord ser det ut som att vi får förlita oss på moderkortstillverkarnas kunskap och fantasi när det gäller designen av SLI-bryggorna.
Förhoppningsvis kan vi se tillverkare som tänker lite extra på de entusiaster som vill satsa på exotiska kyllösningar och lansera moderkort med större utrymme mellan x16-portarna. Men hur det blir med den saken får framtiden utvisa.


Källa: The Inquirer

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid