I ett försök att göra sig av med produkter som inte kommit från butikshyllorna innan nästa generations processorer anländer sägs Intel nu sänka prislapparna för Skylake-X Refresh-processorer med upp till 50 procent.

Intel ska enligt den tyska hemsidan Computerbase halvera priserna för sina Skylake-X-processorer inför lanseringen av kommande Cascade Lake-X. Detta i ett försök att göra sig av med de enheter som ännu inte hittat sin väg bort från butikshyllorna innan de ersätts av den kommande processorfamiljen.

Cascade Lake-X kommer att vara kompatibel med nuvarande LGA2066-moderkort och enligt Intel ska den kommande familjen erbjuda dubbelt så mycket prestanda per krona jämfört med Skylake-X. Detta innan de prissänkningar som sägs komma för Skylake-X.

Dessa prissänkningar skulle lägga Skylake-X-processorerna i samma område Intel planerar att sätta den kommande processorfamiljen i. En snabb koll på prisjämförelsesidor visar att ett fåtal återförsäljare har implementerat de nya prislapparna. Hemsidor som MJ Multimedia och MrArthur listar enligt Prisjakts produktsida för Core i9-9980XE en prissänkning som trädde i kraft den 21 oktober. Denna tog processormodellen från en prislapp på cirka 22 000 kronor till en prislapp på strax över 11 000 kronor.

Trots att de två återförsäljarna sänkt priserna för Skylake-X Refresh är det långt ifrån samtliga återförsäljare på den svenska marknaden som följt i samma fotspår. I skrivande stund har Intel inte heller gått ut med ett officiellt bekräftande av prissänkningarna. I dagsläget är det nog en vis strategi för potentiella Skylake-X-köpare att ha is i magen och vänta på ett möjligt uttalande från Intel angående denna prissänkning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid