Small preview imageIntel Skulltrail är den senaste ”entusiast plattformen” från Intel. Den kommer att ersätta media creation V8 plattformen som lanserades för att konkurrera med AMDs 4×4 plattform. Varken V8 eller 4×4 plattformarna har varit särskilt lyckosamma på marknaden och systemen var båda ganska begränsade. Entusiaster har en tendens till att vilja överklocka sina system och egentligen inget av dem erböjd någon överklockningspotential värd att nämna. Den parallella prestandan var givetvis väldigt imponerande men eftersom nästan alla spel fortfarande är enkeltrådade var efterfrågan på plattformarna väldigt låg.

Skulltrail är dock annorlunda, den har redan visat prov på imponerande överklockningspotential och med två Core 2 Extreme QX9650 processorer finns det onekligen mycket att hämta. Och till skillnad från V8 kommer Skulltrail att stödja upp till fyra grafikkort, både Quad-SLI och CrossFire X.


Fler och fler har börjat lägga händerna på kompletta Skultrail plattformar och bilder som nu publicerats av OverclockZone-medlemmen ZoLKoRn avslöjar bland annat två väldigt långa SLI-bryggor. Vi visste att Skulltrail skulle stödja SLI, och CrossFire X, men detta är nog de längsta SLI-bryggor vi någonsin sett.




Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid