Small preview image

Skulltrail lanserades i sin första upplaga under februari 2008 och Intels entusiastplattform var en av de första dual-CPU system vi sett för konsumentmarknaden på bra länge. Även om Skulltrail med dubbla Intel Extreme QX9775 processorer samt ett D5400XS moderkort knappast var inom räckhåll för vanliga dödliga användare. Plattformen använde sig av Xeon sockeln LGA771 för att få in två processorer på samma moderkort och även om priset var ganska makabert var prestandan imponerande i flertrådade applikationer, något Intel nu satsar ännu hårdare på när man har planer på att lansera Skulltrail 2.



Skulltrail 2 skulle givetvis använda sig av tillverkarens nya Nehalem-arkitektur och enligt BSN har Intel funderingar på att använda sig av den kommande serverprocessorn Nehalem-EX som med åtta fysiska kärnor och HyperThreading skulle ge inte mindre än 16 processorkärnor samt stöd för 32 trådar i en dual-CPU konfiguration.



Intels första Skulltrail plattform


Med två av dessa monsterprocessorer skulle man även ha en gemensam L3-cache på 48MB samt en åtta kanalers DDR3-minnesbuss med upp till 102GB/s minnesbandbredd, ganska skrämmande siffror i ett så kallat desktopsystem.


I skrivande stund finns det inga bekräftande uppgifter från Intel att man arbetar på en Skulltrail 2 plattform, men det låter inte alls otroligt och även om få skulle ha pengarna att lägga på en sådan extrem PC kan man ju alltid drömma.


 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid