Flera av världens minnestillverkare har börjat trappa upp sin produktion inför DDR4-teknikens intåg på minnesmarknaden i höst. Näst ut är SK Hynix, som nu har visat upp ett minne för stationära datorer på 128 gigabyte per modul, som klarar av 2 133 megabit per sekund.

I höst kommer konsumenter för fösta gången få sätta tänderna i den nya minnestekniken DDR4, då Intel lanserar sin nya entusiastplattform Haswell-E för stationära datorer. Servrar kommer dock fortfarande vara den primära målgruppen ett tag framöver tills tekniken mognat på allvar, och det är just till servrar som de flesta minnestillverkare har riktat de moduler som visats upp hittills.

Nu tar SK Hynix ett steg ut i rampljuset med en ny uppsättning DIMM-minnen för stationära datorer. Det handlar om DDR4-minne som klarar av hastigheter upp till 2 133 megabit per sekund, med en bandbredd på 17 gigabyte per sekund när det körs via en 64-bits minnesbuss. Dessutom ska modulen klara av dessa hastigheter med en spänning på endast 1,2 volt, betydligt lägre än de 1,5 volt som är vanligt hos lågspänningsmoduler för DDR3 idag, och till och med lägre än de 1,35 volt som används för SO-DIMM-minnen med extra låg spänning för bärbara datorer.

”The development of the world’s first 128GB DDR4 module has its significance in opening ultrahigh density server market. The company will further strengthen its competitiveness in premium DRAM sphere with the development of high density, ultrahigh speed and low power consuming products.”
– Sung Joo Hong, SK Hynix

Men det mest imponerande är kanske att det rör sig om världens första 128-gigabytesmodul med DDR4, där SK Hynix använt sig av en rejäl uppsättning av minneskretsar i 20 nanometer som arrangerats extremt tätt på modulen.

Minnet bör hitta ut på servermarknaden under hösten, och när DDR4 verkligen börjar få fäste på konsumentmarknaden behöver vi antagligen inte vänta särskilt länge innan motsvarande minnen börjar riktas även mot dessa plattformar.

Källa: SK Hynix via VR Zone

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dravond Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

När vi börjar se dessa minnen till vettiga priser så börjar Ram disk bli verklighet på riktigt.

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Ase”]När vi börjar se dessa minnen till vettiga priser så börjar Ram disk bli verklighet på riktigt.[/quote]

Vettiga priser tja 100kr/GB är ju rätt ok pris men total priset för en 128GB sticka är ju något helt annat…

Och 128GB stickorna är ju mest för servrar där priset är lite mindre viktigt… men en RAM disk på 3*128GB stickor och en 128GB sticka till minne… yum…