Tidigare under veckan dök vad som sades vara specifikationer för Intels Core 9000-serie upp, vad som var udda med dessa specifikationer var att Core i7-9700K verkade bli utan Hyper-threading. Något som nu har bekräftats.

Intel förbereder nästa serie Core-processorer. Denna bygger vidare på arkitekturen Coffee Lake och 14 nanometers (nm) tillverkningsteknik. Länge har det ryktats om att Intel planerar att komma ikapp AMD när det kommer till antalet processorkärnor tillgängliga i vanliga konsumentprocessorer. Detta sägs ske med hjälp av processorerna Core i9-9900K och Core i7-9700K.

Nytt för den kommande processorserien blir inte bara att Intel väljer att ta processorklassen Core i9 till deras mainstream-sockel 1151 v2. Ryktade specifikationer för Core 9000-serien som dök upp tidigare under veckan pekade även mot att Core i7-processorerna blir av med sin Hyper-threading.

Nu har den kommande processorn Intel Core i7-9700K dykt upp i databasen för testsviten Sisoft Sandra. Den poäng som processorn lyckades kamma hem i testsviten kan komma att ökas markant när lanseringen väl sker. Det intressanta är mer att databasen bekräftat att Core i7 nu blivit av med sin ikoniska Hyper-threading.

Trots att Intel valt att öka antalet processorkärnor hos deras kommande Core i7-modell jämfört med den nuvarande utgåvan så bekräftar inlägget i databasen att det mycket riktigt rör sig om en processortråd per kärna.

Detta kan även ses som en indirekt bekräftelse på att kommande Core i5-9600K blir utrustad med sex processorkärnor och sex trådar. Hyper-threading blir således exklusivt till den första Core i9-processorn som hittar sin väg till en mainstream-sockel, Core i9-9900K.

Hur denna kommande Core i7-processor står sig mot sina föregångare samt sitt Core i9-syskon återstår att se. Avsaknaden av Hyper-threading kommer dock säkerligen att göra sig påmind under specifika arbetsbelastningar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Broken-arrow Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Broken arrow
Medlem
Broken arrow

Så ht är dyrt att använda i en CPU?

Känns inte som intel konkurrerar med AMD, utan snarare yrar runt som dom vore ensamma i hönshuset.

Vissa kommer bli lurade och tro att i7 har ht (för det har den alltid haft).

Jag personligen, har heller fler trådar än kärnor (förr var det nackdel med ht, men idag ger den även del i spel).