SilverStone meddelar nu att deras senaste micro-ATX chassi Temjin TJ08 Evolution nu börjar kämpa sig in mot den svenska marknaden. Som en direkt uppföljare på populära Temjin TJ08 som lanserades redan 2005 kommer den nya modellen med rejäl kylning i ett stilrent och relativt slimmat format. Trots sina små mått finns vi bland annat en 180mm fläkt och plats för fem hårddiskar.

SilverStone Temjin TJ08 Evolution bygger kring ett stålskelett som krönts med en frontpanel i aluminium. Vikten på chassit är trots sin stålbas endast 5,3 kilo men detta kommer till stor del av de avskalade mått som chassit stoltserar med, 210mm x 374mm x 385mm (B x H x D).

TJ08-E stödjer moderkort i storlekar upp till Micro-ATX men med marknadens stora fokus på kraftfulla minisystem har Silverstone trots detta inte tummat på kylning eller expansionsmöjligheterna. Chassit skeppas med en rejäl 180mm AP181 fläkt inbakad i frontpanelen som med 700/1200 RPM (18/34 dBA) ska skapa ett övertryck i chassit mot den ensamma 120mm fläkten som kan installeras i bakpanelen.

TJ08-E-34ViewMan får göra vissa eftergifter för att trycka in sina komponenter i ett så pass litet chassi som TJ08-E. Silverstone har satt upp begränsningar för både nätaggregat (160mm rekommenderat, max 180mm) och CPU-kylare (max 165mm hög), medan de flesta grafikkort faktiskt får plats utan modifikationer, så länge man använder rätt PCIe x16 platser.

Inne i chassit ser vi även att Silverstone vänt upp och ner på moderkortet vars expansionsplatser sitter överst, precis under nätdelen, medan I/O-panelen hittas i nederkant av chassit. TJ08-E har även en löstagbar moderkortsplatta samt hål för enkel CPU-kylarinstallation.

tj08En löstagbar hårddiskbur rymmer fem stycken 3,5-tums enheter medan en ensam 2,5-tums enhet kan fästas i botten av chassit. Andra trevliga funktioner är en frontpanel med dubbla USB 3.0 portar samt ljudanslutningar. Chassit rymmer även två externa 5,25-tums enheter samt en extern 3,5-tums enhet.

SilverStone Temjin TJ08-E har redan funnits ute på den amerikanska marknaden sedan några månader tillbaka men ska enligt Silverstone ta sig till Europa den 25 juli. Om detta innebär att vi kan få tag på chassit även här i Sverige redan den 25:e återstår att se, men vi har kontaktat Silverstone angående detta.

Uppdatering: Silverstone bekräftar att Temjin TJ08-E bör finnas i svenska butiker i början av augusti månad. Prislappen bör ligga runt 1 000 kronor inklusive moms.

TJ08-E-34View-Inside

TJ08-E-Inside

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BogeyctrlAnton KarmehedMean Machine-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Verkar rätt vettigt, men jag kan inte riktigt förstå varför man inte har 2.5″-fästen för SSD:er från fabrik. Sen känns det lite svårt att få ett övertryck i ett chassi fullt med hål.

Smutt i övrigt, skulle egentligen inte behöva något större själv.

Robert Kihlberg
Medlem

Lite uppfriskande till skillnad från andra skräp-chassin som uppenbart görs av samma tillverkare. Jag vet inte vad jag tycker om att man vända saker och ting upp-och-ner men det kanske är ok.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

hade dey bara vart plats för fler HDDer så hade det vart intressant för mini-server eller NAS.
Jag vill ha 6st diskar i min server 🙁

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Att ha löstagbar bur funderade jag också över, vore trevligt.

ctrl
Gäst
ctrl

Jag har Tj08 och är väldigt nöjd. Design ändringarna de gjort bådar för bättre kabeldragning och sånt.Skeptisk till fläktfilytret på toppen och funderar på hur varmt graffet blir i toppen.Men detta är en låda jag köper dag 1. Har haft ett annat chassi från Silverstone med omvänd design. Det fungerar alldeless utmärkt och det kan rätta till vissa saker i design som man inte tänker på.Intel var inte helt ute och cyklade med BTX standarden, men det fanns en del tillkortakommanden med den. Det chassit jag hade var TJ06 och körde det med Athlon Dual-MP cpus.Hade det inte varit för… Läs hela »

Bogey
Medlem
Bogey

Ser nice ut.

Tar det mini ITX ?
Skulle kanske vara något för mitt GA-H55N-USB3.

Edit: Kollade länken till Silverstone, där det står att chassit tar : Micro ATX, Mini-DTX, Mini-ITX.