Butikskjedjan Sibas dagar är räknade. Nu avslöjar Netonnet Group-koncernen att Siba-varumärket läggs ner när butikerna omvandlas till Netonnet lagershopar.

Siba och Netonnet ägs av samma moderbolag Netonnet Group och nu avslöjar ledningen att man beslutat att göra stora förändringar i sin framtida satsning. Varumärket Siba kommer på sikt att läggas ner helt och det hela börjar med att man etablerar tre nya Netonnet lagershopar samt inom kort omvandlar fyra av Sibas 28-butiker till Netonnet lagershopar.

Omvandlingen av de fyra första butikerna kommer att ske under 2016 då man samtidigt öppnar den första lagershopen i Norge samt ytterligare två i Sverige. Butikerna som kommer att omvandlas från Siba till Netonnet Lagershopar är de Siba-butiker belägna i Växjö, Västerås, Sundsvall och Svågertorp.

Fokus är att utveckla och expandera Netonnets varumärke och självbetjäningskoncept. Med en utvecklad e-handel och ett kraftigt ökat antal lagershopar förenklar vi för kunderna och kan fortsätta att erbjuda bra produkter till låga kostnader direkt från lagerhyllan. Det här är en satsning för att säkra långsiktigt lönsam tillväxt och expansion”, säger Susanne Ehnbåge, vd Netonnet Group.

Siba som grundades 1951 av Folke Bengtsson köpte upp Netonnet 2011 och koncernen har idag en omsättning på runt 6,5 miljarder kronor. Att företaget nu fokuserar på det förhållandevis unga varumärket Netonnet, företaget startades 1999, kommer efter en noggrann genomgång av hemelektronikmarknaden. Netonnets varumärke anses med andra ord vara starkare och inte minst kombinationen av näthandel och fysiska butiker ses som en viktig stomme i framtidens satsning.

Siba eller NetOnNet
Vilken butik föredrar du - Siba eller Netonnet?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Självklart Netonnet. Idéen med säljare är väl bra, men när 90% av dem står och samlar om saker de inte har en susning om gör ju att man blir smått irriterad.