Small preview image

Datortillverkaren Shuttle passade på att visa upp sina nya SFF barebones på CeBIT och högst på prioritetslistan var deras nya J3-serie som med sin klassiska kubform nu även kommer med stöd för mini-ITX formatet. Tidigare har Shuttle förlitat sig på egendesignade moderkort vilket begränsat urvalet och uppgraderingsmöjligheterna för sina användare. Men framöver kommer Shuttles SFF-barebone alltså vara kompatibla även med det populära mini-ITX formatet vilket vi givetvis ser som en positiv utveckling.



Tyvärr kommer vi inte att få se några tomma barebones utan Shuttles egna moderkort, då tillverkaren som man uttryckte det; Inte vill bli en vanlig chassitillverkare. Inget oväntat men lite tråkigt för vi ändå erkänna.



Shuttle XPC SX58J3


Shuttle XPC SX58J3 heter toppmodellen i programmet som inte bara stödjer dagens Core i7 processorer med LGA 1366 sockeln utan även Intels sexkärniga Gulftown CPU. Förutom kraftfulla processorer finns här även plats för dubbla PCIe x16 grafikkort i SLI eller CrossFire, så länge korten inte är allt för tjocka eller långa.


Andra intressanta specifikationer är ett 500W 80 Plus certifierat nätaggregat, dubbla Gigabit Ethernet portar, 8-kanals ljudkrets och stöd för upp till 16GB DDR3-1066 RAM.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid