Shuttle har nyligen rapporterat om en markant ökning av XPC-försöljningen för 2004. Deras XPC-försäljning har ökat med nästan 50% under första halvåret 2004 jämfört med samma period under fjolåret.


Shuttle vet att anfall är bästa försvar och fortsätter därför med deras aggressiva marknadsföring av deras XPC-sortiment. Vi har nu fått information om ännu ett nytt SFF-barebone som äntrar Shuttles produktsortiment och denna gång är det ett barebone för Athlon 64 marknaden. Inte helt oväntat handlar det också om den nya Socket 939-plattformen.


Shuttle SN95G5 är som namnet avslöjar en evolution av Shuttles G-design och således får vi vänta ytterligare ett tag innan man går vidare med den imponerande P-designen för Athlon 64-marknaden.
G5-chassit har dock blivit markant finslipat och estetiskt är det inte mycket som går att härleda till föregångaren G4.


SN95G5 baseras på nVIDIA nForce3 Ultra-chipset och har stöd för bland annat SATA-RAID, USB 2.0, FireWire, 6-kanalsljud, Gigabit Ethernet m.m.
Systemet kommer använda sig av ett 240W SiltenX nätaggregat och har inte riktigt lika aggressiva specifikationer som t.ex. SB81P men det finns gott om kraft även i SN95G5.
Det återstår att vilket pris SN95G5 hamnar på men för dem som letar efter ett stilrent och kraftfullt Athlon 64-barebone verkar detta bli en fin kandidat.


Se fler bilder på Shuttle SN95G5.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid