Shuttle bygger vidare på sina Mini-PC-system och senast ut på marknaden är det nya flaggskeppet SX79R5 som i sitt karaktäristiska kubformat rymmer både Sandy Bridge-E processorer och kraftfulla grafikkort. Andra trevliga funktioner är stöd för USB 3.0 och dubbla gigabit-nätverksportar.

Shuttle SX79R5 är ett så kallat XPC Barebone där konsumenten i första hand köper chassi och ett specialanpassat moderkort i ett och samma paket. Denna gången har Shuttle använt sig av sitt R5-chassi som med en stilren aluminiumdesign mäter 33,2 x 21,6 x 19,8 cm (DxBxH) och har en vikt på 3,5 kilogram. Med i paketet kommer även Shuttles I.C.E. kylningssystem, som leder värmen från processorkretsen till en radiatorfläns i bakkant av chassit, samt ett 500 watts nätaggregat med 80 Plus Bronze-certifiering.

SX79R5-hi-55view_L-1

Under skalet hittar vi ett FX79-moderkort som med Intels Patsburg-styrkrets (LGA2011 sockeln) stödjer företagets kraftfullaste Sandy Bridge-E processorer och med upp till 6 CPU-kärnor, 12 trådar, 15MB cacheminne och en fyrkanalig DDR3-minneskontroller. Med fyra minnesplatser totalt finns det stöd för upp till 32GB DDR3-1600 RAM och vänder vi blicken till lagringsmöjligheterna finns det utrymme för en optisk 5,25-tums enhet samt två 3,5-tums enheter för hårddiskar och SSD-enheter. Men vi hittar även en mSATA-anslutning för de som vill använda sig av riktigt smidiga lagringslösningar.

SX79R5-hi-backview

SX79R5-hi-frontview-2

Trots sin litenhet rymmer SX79R5 upp till två PCIe x16 grafikkort eller ett större kort som sträcker sig över båda expansionsplatserna. Andra möjligheter för utökad funktionalitet finns genom två Mini-PCIe platser för WLAN-kort eller liknande. Bakom en gömd panel i fronten hittar vi två USB 3.0-portar, ljudanslutningar samt två USB 2.0-portar där den ena stödjer Quick Charge för användare som vill ladda sina surfplattor eller andra mer tungdrivna USB-enheter.

Shuttle SX79R5 finns att hitta i svenska butiker för runt 4 500 kronor inklusive moms.

Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedCiiD Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nicklas
Medlem
Nicklas

Omg va snyggt 😛 Hade jag haft 4500 nu skulle jag inte tvekat en sekund 😀

Medlem

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2146901&view=m

nu ska byggas 🙂 kommentera gärna!!!

Medlem

fy fan va klantigt 😀

jag måste ha slarvläst för jag hade innan gjort ett bygge med just den låda du tipsade om med 1155 🙂

har nu uppdaterat listan, är dock lite sådär med ett 500w nätagg och ett 670?.