Small preview image

Det finns mycket positivt att säga om netbooks men det är få tillverkare som lägger någon fantasi och energi bakom sina skapelser. Därför är merparten av netbooksen på marknaden snarlika vad gäller specifikationer och design. Vi sett en del nytänkande på sistone med vridbara displayer från Gigabyte och högre upplösningar i 10.1-tums displayerna från Dell. Men det finns ingen som kommer i närheten av Sharp. När man nu lanserat sin Mebius NJ70A netbook är det svårt att se några större skillnader i specifikationslistan, men när man väl öppnar datorn får man sig direkt en häftig överraskning.



Sharp har bytt ut den vanliga muspekplattan mot en 4-tums LCD-display som med touchteknik inte bara fungerar som en vanlig styrplatta utan även går att använda som en andra skärm. Med en upplösning på 854×480 pixlar är det nästan lika mycket skrivbordsutrymme som finns i den 10-tum stora standard displayen.


Med LED-bakbelysning är det heller inget fel på bildkvalitén och det skadar knappast att displayen även har teknik för att läsa av vanlig skrift med den medföljande pekpennan.





Demonstration av Sharp Mebius LCD-styrplatta


I övrigt är det samma vanliga netbookstuk med Intels Atom processor och 945GSE styrkrets som står för kraften. Men Sharp får onekligen en stjärna i kanten för sitt innovativa tänkande.



Priset på denna unika netbook ska ligga på närmare 7000 kronor men när och om den dyker upp i Sverige är ännu oklart.


Källa: Akihabara News

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid