Som vi nämnde tidigare idag har monitortillverkarna inte på något sätt gett upp den gamla hederliga CRT-tekniken men i dagsläget är det ändå den relativt ”nya” LCD-tekniken som utvecklas i snabbast takt.
Vi har nyligen fått reda på att Sharp lanserat den hittills största LCD-TV-apparaten med HDTV-stöd som går att köpa i butik.
Aquos LC-45GD1 är som namnet avslöjar en 45″ stor TV och har en nativeupplösning på hela 1920×1080 pixlar (maximal HDTV-standard). Vilket bådar för en mycket tillfredsställande bildupplevelse.


Aquos LC-45GD1 är enligt Sharp själva den första LCD-TVn på marknaden som helt och hållet produceras i samma fabrik, Sharps Kameyama-fabrik. Vilket borde borga för god kvalité.Aquos LC-45GD1 är sin bildyta till trots ingen mardröm att placera då man verkligen slimmat själva kabinettet. TVn är 108.4 cm bred och 8.65 cm djup, vikten landar på klart acceptabla 30.5 Kg.
Livslängden på 60000 timmar för bakgrundsbelysningen kan man inte heller klaga på, då man med dessa specifikationer utan dåligt samvete ska kunna använda TVn 8 timmar varje dygn under 20 år.


Som alltid är det dock en hel del slantar som ska hostas upp för att man ska få dra hem en drömTV som denna, närmare bestämt 90 000 SEK får man vara beredd att offra när den dyker upp i butiker under november månad.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid