Sharp var den första tillverkaren att visa upp en TV-apparat med framtidens 8K-upplösning och nu meddelar företaget att modellen som presenterades under CES2013 nu kommer ut på marknaden. Med en panelstorlek på 85 tum och 7 680 x 4 320 pixlar är Sharps LV-85001 inte bara unik till sina specifikationer utan även sin prislapp som landar på 1 miljon kronor.

Sharp LV-85001 bygger på en högkvalitativ igzo-panel med 7 680 x 4 320 pixlar och gör TV:n till den första på marknaden med stöd för 8K-upplösning. Den 85 tum stora TV-apparaten har ett pixelförhållande på 104 pixlar per tum och för den som lyckas hitta filmmaterial med 8K-upplösning krävs det totalt 4 stycken HDMI 2.0-anslutningar för att mata skärmen med all bilddata som signalen innehåller. Panelen i sig ska erbjuda ett kontrastförhållande på 100 000:1 samt betraktningsvinklar på 176 grader. Andra noterbara specifikationer är vikten på hela 100 kilo samt energiförbrukningen på 1 440 watt med en ljusstyrka på maximalt 1 000 cd/m2.

När Sharp börjar sälja sin LV-85001 TV den 31 oktober är det med fokus på företag och allmänt förmögna individer. Prislappen ligger nämligen på 16 miljoner yen, motsvarande drygt 1 miljon svenska kronor.

När NordicHardware vilade ögonen på Sharps 85-tums 8K-TV under CES 2013 var det med allmän förundran. Den enorma mängden pixlar gav en närmast 3d-lik känsla där TV-apparaten kunde liknas vid ett fönster mot verkligheten. En känsla som legat kvar under åren där vi sett fler 8k-demonstrationer av inte bara Sharp utan även bland annat LG och Samsung.

Medan vi redan inom en dryg månad får se den första TV-apparaten med 8k-upplösning på marknaden väntas det dröja flera år innan vi får se någon kommersiell utbredning av formatet.

Källa: Sharp

Se mer om 8K-TV

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Morkulbilianenhymerondjultomte2 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ondjultomte2
Gäst
ondjultomte2

En annan ser fram emot 4K HDR oled om en ca 4 5 år, för en överkomlig peng.

hymer
Medlem
hymer

Och i Sverige så sänds fortfarande inte alla tv kanaler som 1080p som standard. KOmmer dröja fan så länge innan ens 4k hittar ut som tvkanal.

bilianen
Gäst

Tv kanaler på 4k kan vi inte ens ser i horisonten.
men däremot så kommer det komma mera 4k filmer framöver lita på det, och det är väl då man vill ha det som mest? =)

Morkul
Medlem
Morkul

Men vänta här nu….

Radan under OS 2012 så visade Panasonic upp en 8k TV och hade någon deal med en Japansk TV kanal som dessutom skulle sända vissa event i 8k. TVn fanns ju i alla fall men var resten bara bluff och båg? Panasonic känns som lite väl stort företag för att göra något sådant.