Shadowgun ser ut att bli ännu en av de där referenstitlarna för smartphonemarknaden när vi kikar på grafiska kvaliteter. Spelet som ska lanseras den 28 septemer för iPhone har nu visas lite nya spelsekvenser i en färsk trailer som visar att Unreal Engine och franska Gameloft lär få tuff konkurrens från Unity Engine som används i Shadowgun.

Shadowgun är som namnet antyder en actiontitel och i detta fallet från tredjepersonsperspektiv. Shadowgun ska vara optimerad för att köras på Apples kraftfulla surfplatta iPad 2, men ska även dyka upp för Apples smartphones, åtminstone iPhone 4.

Spelets 3D-motor som utvecklats av Unity bjuder på många grafiska effekter som vi mest är vana vid från konsoler och PC-marknaden. Bland annat högupplösta texturer, bumpmapping, partikeleffekter och tyganimationer. Inte minst de dynamiska ljuseffekterna ser ut att ge spelet en ny dimension av inlevelse.

Att Apple har sin nästa generations iPhone-modell runt hörnet med en troligtvis liknande systemprocessor som i iPad 2 bådar även gott för de som känner att surfplattan är för klumpig. Men med Battlefield 3 som i höst ser ut att höja ribba för PC-marknaden rent grafiskt kan troligtvis Shadowgun vara en av titlarna som gör detsamma för den mobila marknaden.

Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
dj christianAnton KarmehedRetur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Finns det inga läckra spel som utnyttjar kraften i Android’s dual-core mobiler?

dj christian
Gäst
dj christian

Fick Doom 3 vibbar av spelet