För en dryg månad sedan rapporterade vi om Shuttles kommande SB81P-barebone. Barebonet som baseras på Intel 915P-chipset visade redan då upp flera innovationer rent estetiskt och i dess specifikationer. Vid denna tid var dock detaljer kring systemet få men nu har det äntligen kommit ut på marknaden och SFF Tech är några av de första som spenderat lite mer tid med systemet.


Det visar sig att Shuttle SB81P verkligen är en, om inte revolution så en kraftig evolution för Shuttles XPC-serie. Systemet har ändrat i princip allt sedan äldre XPC-modeller. Man använder sig av ett helt nytt chassi som skiljer sig avsevärt från föregångarna både externt och internt. Även moderkortslayouten är helt förändrad och överlag känns det som att SB81P inför en ny dimension av användarvänlighet och nytänkande. Installationen av hårddiskar och optisk enhet sker t.ex. helt utan skruvar.


Tillsammans med ett nyutvecklat I.C.E. kylningssystem har P-chassit verkligen höjt ribban för SFF-marknaden och även om Intels LGA775-plattform är lite osäker i dagsläget är det imponerande att se Shuttles nya barebone.
Mycket intressant läsning för alla som är intresserade av SFF-system med andra ord.


”Now, if we could just get them to offer Springdale, Canterwood, and Athlon-64 based systems in the P-style chassis!”


Läs hela recensionen på SFFTech.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid