Small preview image

Intel har redan idag ganska svettiga processorer på sin LGA1366 plattform med specificerade effektförbrukningar på upp till 130W. Men när man under nästa år släpper lös sin första sexkärniga Nehalem-processor ökar trycket ytterligare. Förvisso kommer den nya 32nm tekniken göra sitt för att hålla förbrukningen och värmeutvecklingen nere, men Intel har trots detta sett anledning till att se över sina klassiska boxkylare. Gulftown kommer att lanseras som en Extreme Edition CPU och att skeppa en processor för 10 000 kronor utan en vettig kylare är faktiskt ganska skrämmande. Något Intel nu alltså verkar insett.



När man skeppar sin Gulftown CPU, om det blir under namnet Core i9 återstår att se, blir det med en helt ny processorkylare än vad vi tidigare sett från Intel. Man har gått ifrån sin traditionella design med en vertikalt blåsande fläkt och istället satsat på en torndesign med heatpipes. En design som använts på entusiastmarknaden under flera år.


Kylaren kommer med en temperaturstyrd fläkt som fästs på ena sidan och blåser luft genom kylflänsen. Några detaljerade specifikationer har inte avslöjats ännu men det är i alla fall klart att vi slipper de tragiska tryckpinnarna vid installationsfasen, Intels nya Extreme Edition-kylare skruvas fast.




Källa: Expreview

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid