Small preview image

Intels första sexkärniga processor för PC-marknaden som utvecklats under namnet Gulftown kommer inte att döpas till Core i9 om de senaste uppgifterna nu stämmer. En Intel-presentation som sägs ha läckt till den kinesiska sajten PC Online avslöjar att processorns namn på butikshyllorna kommer att bli Core i7 980X. Processorn som ingår i Intels Extreme Edition familj är tillverkad med 32 nanometer teknik och hittar sin plats i LGA 1366 plattformen.



Styrkretsen som kommer att användas med processorn är Intels X58-moderkort och vi har redan sett moderkortstillverkaren ASUS ge sitt stöd för Gulftown på flera modeller, genom nyligen presenterade BIOS-uppdateringar.


Processorn kommer inte att ge några direkta prestandaförbättringar förutom i flertrådade applikationer om vi jämför med dagens Core i7-9xx familj och i detta avseende känns det ganska logiskt att processorn trots allt hamnar i samma produktfamilj.



Processorn som väntas lanseras under mars månad 2010 kommer att bjuda på en 12MB L3-cache, 130W TDP samt prislapp på drygt 9 000 svenska kronor. Vilket är sed för nylanserade Intel Extreme Edition processorer. Men då sägs även en nyutvecklad kylare finnas med i paketet för att hålla temperaturerna på rätt nivå. 



Källa: PC Online via Techpowerup

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid