Small preview image

Intel jobbar för närvarande med att finslipa sina kommande sexkärniga Westmere-baserade processormodeller. Förutom den välkända entusiastprocessorn Gulftown, Core i7 980X, har processorgiganten även ett flertal Xeon-modeller i ugnen. En av dessa är Westmere-EP-baserade Xeon X5680 som nu hamnat i händerna på den asiatiske överklockaren JCornell.



Processorn som arbetar i 3,33GHz från fabrik har i några snabba överklockningstester pressats upp till 4,5GHz med enkel luftkylning. Undersamma behandling har Intels kommande Xeon W3680 CPU klättrat över 4GHz från sin standardklockfrekvens på 3,33GHz. Både de nya Xeon-processorerna kommer att lanseras någon gång i mars/april och baseras alltså på Westmere-EP arkitekturen.



Skillnaden på Intels Westmere-EP arkitektur är att den stödjer flera processorer sammanlänkade i ett system. Vilket bland annat gör dessa processormodeller heta kandidater till en plats i EVGAs dubbel-CPU moderkort som visats upp de senaste veckorna. Vilket skulle ge ett riktigt kraftfullt system med inte mindre än 24 processortrådar.



Källa: XS

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid