Är din smartphones skärm tillräckligt högupplöst än? Som vill alla vet kommer bildskärmar aldrig sluta förbättras och nu ser vi introduktionen av världens första UHD-upplösta AMOLED-skärm för smartphones. Skärmen erbjuder en imponerande upplösning och en extrem pixeldensitet på 731 pixlar per tum som har potential att ge oss en riktigt bra VR-uppevelse.

Everdisplay är tillverkaren bakom en av branschens första UHD-upplösta bildskärm som är tillräckligt liten för att få plats i en smartphone. Skärmen mäter sex tum över diagonalen och är alltså lika stor som skärmen i Huawei Ascend Mate 7 och Motorola Nexus 6. Skärmens aspektratio är 16:9 vilket ger skärmen en upplösning på 3 840 x 2 160. Denna extrema upplösning betyder att skärmen har en pixeldensitet på 731 pixlar per tum, vilket kan jämföras med Samsung Galaxy S6:s rekordsättande 577 pixlar per tum.

Hård konkurrens från LCD-tillverkare

UHD-upplösta skärmar för smartphones är inte ett nytt fenomen. Företag så som Sharp har visat liknande skärmar i flera månader men Everdisplay är först ut på marknaden med en så högupplöst skärm som också är baserad på AMOLED-teknik. Detta betyder att Everdisplays skärm kan leverera djupare svärta och rikare färger än LCD-baserade konkurrenter.

4K-AMOLED-display

VR kan bli bästa användningsområdet

Den imponerande skärmen som nu visas upp av Everdisplay kommer troligen inte nå konsumenter förrän tidigast nästa år. Även då kan man fråga sig om skärmens höga upplösning är värd de grafik- och energiproblem som den troligen kommer att skapa i en smartphone. Everdisplay är medvetna om att skärmen kanske inte passar bäst i en smartphone och påpekar därför att skärmen istället skulle kunna användas i VR-headsets och liknande produkter som kräver höga upplösningar och kan använda externa datorer för att rendera grafik. Nästa år skulle med andra ord kunna bjuda på riktigt högupplösta VR-headsets baserade på imponerande AMOLED-teknik.

Källa: Phonearena

Läs mer:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid