Small preview imageSED (Surface-conduction Electron-emitter Display) är en av de mer okända displayteknikerna på marknaden för platta skärmar. Företagen Canon Inc. och Toshiba Corp. är dem som ligger bakom SED-tekniken och nu har man visat upp en nya modell av deras SED-panel som minst sagt får oss att tappa hakan. Den nya SED-panelen har ett specificerat kontrastförhållande på ofattbara 100 000:1. Det kan jämföras med dagens platta LCD-monitorer som i bästa fall ger kontrastförhållande på 1000:1.

Då den tidigare SED-panel som visats upp hade ett kontrastförhållande på 8600:1 har man kommit en bra bit med utvecklingen av sin teknik.


”Many display engineers have been interested in SED panels, appraising them as ”capable of showing a completely different ’black’ compared to conventional displays.” The SED panel seems to have marked even higher specifications in ”black” display capability.”


SED-tekniken verkar helt klart intressant och vi hade gett mycket för att se den nya panelen i verkliga livet. Frågan är bara om/när vi får se SED-paneler på konsumentmarknaden i större utsträckning.



Källa: TechON

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid