Kryptovalutan Bitcoin har vuxit markant i popularitet sedan introduktionen 2009, men kan vara komplicerat för oerfarna att sätta sig in i. Världens just nu största Bitcoin-växlare, Mt Gox, har därför startat en ny hemsida som är tänkt att göra det enklare att komma igång med Bitcoin-handel.

Det finns många faktorer som lockat nya användare till kryptovalutan Bitcoin. Bland annat har den snabba ökningen i värde lett till många nya investerare som vill få ut kortsiktig eller långsiktig vinst bara genom att lägga valutan på lager. Andra drar nytta av möjligheten att beräkna fram nya Bitcoins genom vad som kallas mining, även om svårighetsgraden har ökat markant på den fronten. Vissa vill helt enkelt se valutan öka i användningsgrad då den inte är knuten till en stat eller bank, utan är helt decentraliserad och – beroende på användning – anonym.

 

trade

Den största växlaren av Bitcoins idag heter Mt Gox, och för att få fler att ta till sig kryptovalutan har man nu startat en separat hemsida med adressen bitcoins.com. Här beskriver man med illustrationer och guider var valutan har sitt ursprung, hur överföringar och inköp fungerar och hur man enklast kommer igång med bitcoinhandel själv.

Målet är inte helt överraskande att få upp användningsgraden för valutan, vilket bör leda till ett ytterligare ökat värde. Fler och fler butiker börjar godta Bitcoin som betalningsmedel, även om det fortfarande är något av en raritet.

Vill du kika närmare på hemsidan kan du göra det här, och Mt Gox ordinarie hemsida för handel med Bitcoins finns här.


Relaterade nyheter

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DesplowS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Desplow
Medlem
Desplow

Numera är det BTC China som är störst sett till handelsvolym.

Försiktig som jag är sålda jag nästan hela mitt innehav redan vid runt $400 :/

Ju längre kraschen låter vänta på sig desto osannolikare blir den, särskilt nu men alla smågiriga sparare som vill in. Eller ?

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Bitcoin är bull…
Det finns inget egentligt värde i att låta datorer jobba med helt värdelösa uppgifter vilket som jag förstått är grunden till att generera bitcoins.
Systemet kommer krascha som Desplow säger och fjanteriet i att slösa el o cpu-cykler till absolut ingen nytta kommer synas.
Ni som gillar det kan leva i låtsasvärlden så länge ni kan.

Desplow
Medlem
Desplow

I början var jag orolig för att själva systemet skulle krascha men det är jag inte längre.

Det jag menade var om värdet skulle krascha, en brant halvering t.ex., eller om värdet aldrig varaktigt kommer sjunka under $1000.