Seagate är mycket välkända för deras desktop och server hårddiskar i 3.5″ format och har länge varit en ledande aktör på hårddiskmarknaden.
Att lagringsmarknaden breddats ytterligare de senaste åren är ingen nyhet och specifikt de små mobila elektronikprodukter som blir allt mer avancerade har ökat efterfrågan på små lagringsmedier med hög kapacitet.


Flashminne har här varit en given succé med sin litenhet och förhållandevis höga kapacitet. Dock har man på senare tid utarmat flashminnestekniken något då kravet på lagringskapacitet ökar trots att dimensionerna på mediet ska hållas nere.
Flashminne av större kapacitet är tyvärr en dyr historia och därför har ”minihårddiskar” börjat bli allt vanligare.


Seagate har nu också hoppat på denna trend genom att lansera en minihårddisk på 5GB inte större än 1″, hela hårddisken huseras faktiskt i ett CompactFlash-kort.


På Xbit-labs har man tagit en närmare titt på Seagate ST1 och jämfört den med andra minihårddiskar, bland annat Hitachi Microdrive.
Minihårddiskarna är mycket intressanta då de förmodligen kommer bli allt mer populära i takt med höga krav på lagringskapacitet i MP3-spelare, mobiltelefoner m.m. Hur Seagates modell klarar sig kan man alltså läsa hos Xbit-Labs.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid