Seagate planerar att utöka lagringskapaciteten i sin Terascale-familj av hårddiskar och ska under 2014 lansera hårddiskar med 5 terabyte respektive 6 terabyte lagringskapacitet. Den nya Constellation ES.3-serien riktar sig främst mot företag och krävande användningsområde.

Seagate Constellation ES.3 går under utvecklingsnamnet ”Megalodon” och finns idag på marknaden med upp till 4 terabytes lagringskapacitet men under nästa år kommer familjen utökas med minst två nya modeller i 3,5 tums formatet. Först ut blir en modell med 5 terabyte lagringsutrymme som dyker upp i andra kvartalet. Ganska kort därefter under årets andra halva följs den upp av en ännu rymligare modell med 6 terabyte lagringskapacitet.

På den läckta produktplan som publicerats hos Myce finns inga detaljerade specifikationsuppgifter men troligtvis handlar det om motsvarande grundspecifikationer med 5 900 varvs motor, 64 megabyte DDR2-cache och SATA 6,0 gbps gränssnitt.

myce-enterprise-roadmap

Det finns inga uppgifter kring vilka lagringsplattor Seagate kommer att använda i sina nya Terascale-modeller men troligtvis handlar det om nya lösningar med högre lagringsdensitet. Skivor som även kan komma att användas i en 2,5 tums modell med 2 terabytes lagringskapacitet som Seagate planerar under slutet av nästa år.

Prisuppgifter på de nya hårddiskarna är ännu inte avslöjade och det finns heller inga uppgifter om när vi kan se liknande lagringskapacitet i motsvarande modeller på konsumentmarknaden. Troligtvis blir det någon gång i samma veva under nästa år.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid