Nu lanseras Seagate Game Drive till Xbox 360 och Xbox One. En extern hårddisk med USB 3.0 anslutning som ska snabba upp konsolspelandet.

Med 512 gigabyte NAND-minne ska Seagate Game Drive kunna innehålla upp till 15 Xbox 360- och Xbox One-spel, förutsatt att spelen är runt 35 till 50 gigabyte i storlek.

Med sitt NAND-minne är Game Drive betydligt snabbare än den mekaniska hårddisken som Xbox-konsolerna kommer med. Hastigheter på runt 400 megabyte i sekunden (MB/s) för både läs och skrivhastigheter förväntas Game Drive kunna leverera, till skillnad från de dryga 150 MB/s som originalhårddisken levererar.

Seagate Game Drive

Oklart vad för typ av NAND

Seagate går inte in i detalj om det är TLC eller MLC NAND-minne som används i Game Drive. Inte heller framgår det vad det är för typ av minneskontroller som används. Uppskattningar om generell livslängd på produkten går därför tyvärr inte att göra.

I Nordamerika lämnar Seagate endast ett års garanti på Game Drive och i Europa och Asien lämnas två respktive tre års garanti.

Exakt vad som gör Seagate Game Drive bättre lämpad för användning med Xbox-konsoler än andra externa diskar går Seagate inte heller in på. Men mycket har nog att göra med licensering samt att Game Drive förmodligen kommer formaterad för Xbox från början och kräver då mindre arbete från användarens sida för att fungera optimalt med Xbox-konsoler.

Seagate Game Drive bör finnas tillgänglig inom kort. Riktpriset för enheten landar på 199 dollar, troligen cirka 2 000 svenska kronor.

https://www.nordichardware.se/svenska-ssd-guiden

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid