Även om hårddiskgiganten Seagate inte vill kommentera ett eventuellt bud på SSD-tillverkaren OCZ Technology har företaget nu medgett att man är intresserade av att köpa upp eller samarbeta med en aktör på den företagsinriktade SSD-marknaden, där OCZ sägs vara det enda vettiga alternativet.

Det är troligtvis för tidigt att säga om det blir någon affär mellan Seagate och OCZ Technology. Men det senaste uttalandet från Segates ekonomichef Pat O’Malley visar ganska tydligt att företaget har OCZ i sitt sikte.

”We look at all technology product providers (for mergers and acquisitions), but what I would say is that on the enterprise SSDs, there is probably only one of them that really makes any significant money,” säger Pat O’Malley i samtal med nyhetsbyrån Reuters.

Samtidigt ville O’Malley inte ge några direkta kommentarer kring de rykten som cirkulerat om att Seagate inte bara visat intresse för att köpa OCZ Technology, utan faktiskt även gett dem ett regelrätt bud. OCZ som redan efter de första ryktena ökade sitt aktievärde rejält har de senaste veckorna sett sitt företagsvärde öka med nästan 40 procent.

De tidigare ryktena talade om hur både hårddisktillverkaren Seagate och minnestillverkaren Micron hade visat intresse för OCZ Technology som gjort sig ett namn på både den konsument- och företagsinriktade SSD-marknaden. OCZ är för de flesta konsumenter välkända för sin populära Vertex-serie av SSD-enheter där bland annat senaste tillskottet Vertex 4 erövrade vår Referens-utmärkelse tidigare i somras. På företagsmarknaden, det område Seagate är mest intresserade av, är det bland annat Deneva-serien som gäller men även PCI Express-baserade lösningar i OCZ:s Z-serie.



 

Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
xemacsSegen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Vill minnas att Seagates vd sa att ssd vara bara en fluga och att hybrid var framtiden. *host host* nu har det gått ca 2 år sedan han sa det.

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Segen01″]Vill minnas att Seagates vd sa att ssd vara bara en fluga och att hybrid var framtiden. *host host*[/quote] Jag minns en svensk politiker som också refererade till ett nytt tekniskt fenomen som svepte genom landet som en fluga, fast den gången på 90-talet. Undra om det fenomenet finns kvar? :-* Å andra sidan, rapporterar x-bit labs att Seagate förbereder för sin tredje generation av konsumenthybrider och den första generationen av enterprisehybrider. Kanske finns det verkligen folk som köper hybriddiskar (även om jag har svårt att se det som ett vettigt köp) eller så har det gått prestige i… Läs hela »