Small preview image

Seagate Barracuda 7200.10 annonserades för inte så länge sedan och eftersom det är de första konsumenthårddiskarna som faktiskt använder sig av den väldigt omtalade perpendicular recording-teknologin så väckte de givetvis en hel del intresse. BigBruin har nu släppt den första recensionen av den största av dessa diskar och det visar sig att specifikationerna som ser bra ut faktiskt har viss verklighet i sig. 7200.10 mer eller mindre förnedrar sin äldre syssling i en del tester, medan andra tas hem med mindre marginal, det är dock ingen tvekan om vem som är herre på täppan. Seagate har lyckats göra 7200.10 snäppet bättre än 7200.9, som är en bra serie diskar de med, och det ska bli intressant att se vad konkurrenterna har att komma med.



”Seagate really does have the Steve Austin of hard drives on their hands with the Barracuda 7200.10, as it really is better, stronger, faster. Better in terms of the lower noise, and lower heat production provided in part by the implementation of perpendicular recording technology.”


En lite kul tanke de tar upp är att efter att ha formaterat disken ”förlorar” man 52GB. Det är nästan dubbelt upp mot vad undertecknads laptop har totalt.


:: Läs vidare hos BigBruin

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid