I skrivande stund så finns det 47 miljoner människor i världen som är drabbade av demens. Sea Hero Quest är ett mobilspel som hjälper forskare samla in data som kan användas för att få bättre förståelse av demens. Allt som krävs är att du spenderar ett par minuter varje dag eller mer med ett relativt simpelt spel på din telefon.

Sea Hero Quest

Går ut på att du som spelare antar rollen som havsutforskare och du styr din båt tillsammans med din far på en resa som har var på en gång i tiden. Banorna går ut på att återfå din fars minnen då han drabbats av demens. Och sättet som spelarna spelar på skickas sedan som anonym data till forskarna och spelutvecklarna för att försöka ge dom en bättre förståelse av vad exakt demens är och vad det beror på.
Det finns i dagsläget ytterst lite data för forskare att använda för att förstå sig på demens och därför har detta spela tagits fram. Om 100.000 personer spelar spelet i 2 minuter så samlas lika mycket data in som det skulle göras under 50 år i labb-baserad forskning.

Spelet finns att ladda ner gratis till iOS och Android via App Store och Google Play

Klicka här för att följa Spel- och Tekniktuben på RSS!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid