Ice Cream Sandwich har kommit ut med flera stora nyheter, och förbättringar värda att se fram emot. Positivt är att tillverkarna verkar vara minst lika entusiastiska över det som vi är. Sony Ericsson är näst på tur och säger att flera Xperia-modeller ska få det nya operativsystemet.

De som har köpt en av de många Xperia-modeller som lanserats under 2011 kan skatta sig lyckliga, då Sony Ericsson kommer att uppdatera dessa till det nya operativsystemet Ice Cream Sandwich. En fråga på Sony Ericssons facebook-sida i nederländerna var om Xperia-modellerna för 2011 skulle få Ice Cream Sandwich, eller om det bara gällde modellerna som ska lanseras 2012.

”We are planning for the 2011 Xperia smartphone portfolio after Gingerbread 2.3.4. to be upgraded to the next Android platform. The official Sony Ericsson statement on the software upgrades will be published by my international colleagues, on our blog: http://blogs.sonyericsson.com

Modellerna som lanserats år 2011 är Xperia Arc, Neo, Neo V, Play, Mini, Mini Pro, Ray, Arc S, Active och Pro så ska vi tro på Sony Ericsson ska samtliga modeller får Android 4.0 ICS längre fram i tiden.

En nyligen tillkännagiven telefon, Motorola RAZR fick genast stor uppmärksamhet tack vare sina specifikationer och stilrena utförande. Telefonen förlorade lite av sina status när Google tillkännagav ICS då RAZR bara kommer med Android 2.3 Gingerbread, men även denna ska få det nya operativsystemet. När det sker har man inte kunna svara på i detalj, men det blir ”tidigt 2012” enligt Motorola vilket i alla fall försäkrar oss om att RAZR ska få Ice Cream Sandwich.

Vi sitter nu och hoppas på att fler tillverkare ska omfamna Ice Cream Sandwich och uppdatera nya, så väl som äldre smartphones som redan finns ute bland konsumenterna.

Relaterade nyheter:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
thisXperia arc sSwedish BerserkMcKinleyBaxtex Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Jävligt bra för de som har Xperia play som får hårdvaruacceleration.

McKinley
Medlem
McKinley

Bra för alla med Xperia 🙂 Batteritiden sänks nog en aningen men det struntar jag i nu när hårdvaruaccelerationen kommer igång.

this
Medlem
this

Sitter och hoppas på att Desire S ska få ICS. Fick alldeles nyligen 2.3.5 så det känns väl inte direkt som om ICS är runt hörnet men kanske någon gång under nästa år. Sensation borde ju iaf få det, annars är det skamligt av HTC.

Svensken
Medlem
Svensken

Trevligt detta. Ska bli intressant att se vilka som vill/kan uppgradera till ICS.

Xperia arc s
Gäst
Xperia arc s

Hur får man ice uppdateringen? 😮

this
Medlem
this

[quote name=”Xperia arc s”]Hur får man ice uppdateringen? :eek:[/quote]
Enligt Sony så kommer uppdateringen att rullas ut i omgångar, arc s borde ha fått den nu. Men om din telefon är operatörslåst så kan det dröja.

Läs även: http://developer.sonymobile.com/wp/2012/03/30/learn-about-the-technical-differences-between-gingerbread-and-ics/