Se en OLED, LCD och CRT-skärm arbeta i slow motion

Vi tar våra TV-apparater för givet men att se de arbeta på subpixelnivå i slow motion är imponerande

1

Medan de flest läsare är medvetna om att olika skärmar arbetar på olika sätt är det fascinerande att se en OLED, LCD och CRT arbeta i slow motion.

Latens och väntetider är något som vi lätt klagar på och samtidigt tar för givet. Våra TV-apparater och skärmar ska reagera ögonblickligen och aldrig hicka. Men hur gör då en klassisk CRT-TV och en OLED-skärm för att måla upp en bild framför dina ögon?

Det är vad Slow Mo Guys försökt kika, bokstavligen, närmare på. Man har i sin senaste slow motion-video visat hur en CRT-skärm och en OLED TV målar upp bilden framför dina ögon. Resultatet är minst sagt fascinerande och visar exempelvis hur OLED-skärmens organiska subpixlar arbetar i ett rasande tempo för att skapa färger samt sänka och öka ljusstyrkan i din skärm.

Även om du i teorin vet hur en TV fungerar är det en annan femma att se det på subpixelnivå och i superslowmotion. Intressant är också att man på en bakbelyst LCD-skärm, som väntat, kan se hur subpixlarna faktiskt inte är helt släckta trots att skärmen ska visa en helt svart bild.

Det ska sägas att Slow Mo Guys fått en OLED-TV från LG för att göra jämförelsen men jämförelsen är trots allt talande och inte minst jäkligt häftig.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ahmed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ahmed
Gäst
ahmed

Tackar för filmklippet, denna hade jag aldrig funnit själv.