Sapphire är en av AMD:s närmaste partners och nu rullar grafikkortstillverkaren ut ännu ett kort ur Radeon-familjen. Sapphire HD 6850 Vapor-X Edition kommer med AMD:s populära Barts GPU som med fått sina 960 streamprocessorer överklockade direkt från fabrik. Förutom högre frekvenser bjuder man på en effektiv kylare samt stöd för Eyefinity med upp till 4 separata skärmar.

Sapphire har sett till att deras nya mellanklasskort ska vara väl rustat även för krävande användare. Det första tecknet på detta är deras egenutvecklade grafikkortskylare Vapor-X som täcker två expansionsplatser och använder sig av rejäla värmeledningsrör samt en stor fläkt. Även kortets 10 fas strömförsörjning ska med andra generationens Black Diamond-spolar vara väl rustat för flinka överklockare.

vaporx2

Grafikkortet kommer med ett flertal videoutgångar där man med dubbla DVI-utgångar, en ensam HDMI samt två stycken mini-DisplayPort utgångar stödjer en herrans massa skärmar. Bland annat kan man koppla in fyra skärmar för en så kallad SLS Eyefinity-uppsättning men med stöd för DisplayPort 1.2 stödjer grafikkortet även seriekoppling av skärmar. Sapphire skeppar sitt grafikkort med flertalet kablar, bland annat både en HDMI-kabel samt en Mini-DP-till-DP-adapter.

vaporx3

vaporx1

Grafikkortet levereras med en GPU-klockfrekvens på 800 MHz samt 1GB GDDR5-minne som arbetar i 4 400 MHz (775/4000 MHz är AMD:s referensfrekvenser). Dessa frekvenser kan höjas ytterligare genom överklockningsmjukvaran TriXX som finns att ladda hem på tillverkarens hemsida. I paketet hittas även en nerladdningskod för populära bilspelet DiRT 3.

Prislappen väntas landa någonstans runt 1 500 kronor inklusive moms.

Ett av Sapphires nya kort har av en händelse lyckats ta sig in i testlabbet så vi bjuder på lite extra bilder av nykomlingen.

vaporx4

vaporxx

vaporx11

vaporx5

vaporx6

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid