Datorbyggaren Shuttle har nu avslöjat att man utvecklat två nya minidatorer baserade på Intels Sandy Bridge-plattform. Shuttle XPC SH67H3 samt SH67H7 bygger båda på den klassiska kubdesignen som Shuttles minidatorer gjort sig kända för och stödjer även de kraftfullaste Core i7-processorerna i Intels nya familj.

Shuttles nya minidatorer stödjer upp till 16GB RAM med sina fyra DDR3-minnesplatser och rymmer ett PCIe x16 grafikkort samt ytterligare ett PCIe x1 expansionskort. Med Intel H67-styrkretsen finns det även stöd för Intels integrerade grafikkretsar och systemen är utrustade med HDMI och DVI-utgångar. Andra trevliga funktioner är 4 st. USB 3.0-portar, 4 st. USB 2.0-portar samt 2 st. kombinerade eSATA/USB-portar. Gigabit LAN och ett 300 watt 80 Plus certifierat nätaggregat rundar av paketet.

”With one machine available in two different designs, consumers are able to choose their preferred option. The H3 design is more traditional and all connectors are directly available. The H7 on the other hand has a more elegant look and all connectors are elegantly hidden from view behind drive doors,”

Lagringsbiten som är något av ett känsligt ämne med Sandy Bridge ger stöd för dubbla 3,5-tums enheter samt en extern 5,25-tums enhet. Två stycken SATA 6,0 Gbps portar backas upp av dubbla SATA 3,0 Gbps portar. Hur man löst det senare med Intels erkända SATA-kontrollerproblem förtäljer inte historien, men troligtvis väntar man med att sälja sina nya system tills man har uppdaterade Cougar Point-styrkretsar till hands.

De nya XPC Barbonen kommer att visas upp på CeBIT 2011 i början av mars. Priserna landar på drygt 3 000 kronor för Shuttle XPC SH67H3 resp. 3 200 kronor inklusive moms för Shuttle XPC SH67H7.

SH67H3-hi-82view_R-2

SH67H3-hi-backview

Shuttle HS67H7

SH67H7-55view_L

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
fackamatoAnton Karmehedphuden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Fy tusan vad dyrt! Fast då ingår ju faktiskt ett moderkort och PSU. Framtida bygget ligger just nu på en I7 2600K samt Sugo SG07. Väntar på nya moderkort där såklart. Det kanske blir detta chassit istället? Särskilt om man får plats med större CPU-kylare (SG07 tar endast 118mm höga kylare IIRC).

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Har du också snöat in helt på små moderkort och nätta små chassin 🙂

fackamato
Medlem

[quote name=”phuden”]Har du också snöat in helt på små moderkort och nätta små chassin :-)[/quote] Haha, ja, jag tror det. Jag vill inte ha en dator (ett chassi) som är stort ”bara för att”, eller bara för att det skall kunna husera ett fullstort ATX-kort. Om jag hittar ett ITX-kort som stöder den CPU och det grafikkort jag tänker använda (och har lite lull-lull som SATA3 osv) så ser jag ingen anledning till att bygga en större burk. Jag har ju en annan burk dedikerad för lagring så chassit behöver inte rymma mer än 2x 3.5″ och en SSD, så… Läs hela »

fackamato
Medlem

[quote name=”Anton Karmehed”]+1 på små och nässa chassi! 🙂
Är riktigt sugen på ett mini-ITX system men dessa lösningar är ju helt klart intressanta också som sagt. Körde ett Shuttle-barebone i många år, var ju ett tag sedan nu, men det är grymt smidigt faktiskt.

Facka: CPU-kylare kommer ju med i paketet så att säga. Det är Shuttles egen heatpipe-lösning som används. Vet inte exakt vilken lösning de har i deras SB-system men troligtvis en liknande lösning som denna från deras X58-chassi.
http://rcp.shuttle.com/ResourceCenter/Upload/1389/1389_WebImage_WebImage_201010181452_7

http://rcp.shuttle.com/ResourceCenter/Upload/1389/1389_WebImage_WebImage_201010181451_6%5B/quote%5D

Aha! Smidigt! Får hoppas den är tyst också. 8)