Vi har tagit en titt på en av marknadens kanske mest imponerande externa lagringsenhet. Sandisk 900 Portable SSD är snabbare än många interna SSD-enheter samtidigt som den har kapacitet som många hårddiskar och använder den nya USB Typ-C-porten som gör det enkelt att få i sladden åt rätt håll.

Tidigare i år introducerade Samsung en liten extern SSD-enhet kallad T1 som kunde lagra en terabyte data och föra över data över USB med en hastighet på upp till 450 megabyte per sekund. Ett drygt halvår senare har det hänt mycket på marknaden och snart lanserar Sandisk en intressant konkurrent som tar lagringskapaciteten till det dubbla och överföringshastigheten till extrema höjder.

En Blu-ray-film på 30 sekunder

Sandisk 900 Portable SSD är en extern SSD-enhet som kopplas till datorer med en USB Typ-C-kabel som använder sig av USB 3.1 Gen 2-standarden. 3.1 Gen 2 är den senaste versionen av USB som ger oerhört höga överföringshastigheter och som i teorin kan utnyttja många SSD-enheters prestanda till fullo. Sandisk utlovar överföringshastigheter på upp till 900 megabyte per sekund med sin nya enhet – dubbelt så mycket som Samsungs modell. Detta betyder att en hel kopia av en Blu-ray-film kan ta så lite som 30 sekunder att läsa från enheten.

Ingen billig afffär

Med extrem prestanda kommer också extrema priser. För att inte avskräcka alla potentiella kunder erbjuder Sandisk en 480 gigabyte-modell som ”bara” kostar runt 3 000 kronor. 960 gigabyte-modellen kommer att kosta runt 5 000 kronor och en 1 920 gigabyte-modell är tänkt att säljas för runt 7 000 kronor när den lanseras i november. I jämförelse kostar Samsung T1 runt 1 300 kronor för 250 gigabyte och 4 500 kronor för en terabyte.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lady Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lady
Medlem
Lady

Jag vill se mer om Ipad krossaren? Vad testar dom ?