SanDisk har nu lanserat en ny serie av solid-state-enheter som riktar sig enbart mot den bärbara marknaden. Den stora skillnaden mot de 2,5-tums SSD-enheter vi är vana vid att se är att SanDisk SSD G4 samt P4 serierna kommer i en mängd olika formfaktorer.

SanDisk erbjuder skräddarsydda formfaktorer för att SSD-enheterna ska få plats även i datorer från OEM-tillverkare där man använt sig av egna layouts och lösningar. SanDisk minsting heter SSD P4 mSATA mini och mäter blott 26,8 x 30 x 3,4 millimeter.

SanDisk använder sig av MLC NAND flashminneskretsar som tillverkade med 32-nanometersteknik ger lagringskapaciteter på upp till 128GB för SSD P4 serien medan SSD G4 erbjuds med hela 256GB. Den senare G4-serien har även finast prestandaspecifikationer med läs- och skrivhastigheter på 220 MB/s resp. 160 MB/s.

SanDisk SSD P4 med sina minimala formfaktorer riktar sig främst mot netbooks, smartbooks och ultratunna datorer. Prestandan sägs nå upp till 600 IOPS vid slumpmässig skrivning av 4K filer, men mer detaljer avslöjar inte SanDisk i sitt pressmeddelande. Enheterna ska finnas på marknaden under tredje kvartalet för dem som är intresserade av en SSD-uppdatering för sin bärbara dator.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Skulle vara najs med en billig SSD i min gamla burk med IDE interface, visst är väl som att trimma en Lada.
Men i övrigt fungerar min laptop fint för surf och så, skulle inte skada om den hade snabbare hd dock.
Fast TopGear och Lotus fick ju en Lada att gå ganska bra. 😉