Sandisk är en av de största spelarna på flashminnesmarknaden och nu sägs det att företaget har fortsatt stora planer för sin SSD-satsning. Sandisk som redan idag levererar SSD-enheter med 4 terabytes lagringskapacitet till företag sägs planera ännu rymligare modeller under nästa år med hela 6 respektive 8 terabyte lagringskapacitet i 2,5-tums format.

Sandisk kommande SSD-enheter blir troligtvis en del av tillverkarens företagsserie Optimus Max som alltså redan idag finns tillgängliga om kapaciteter på 4 terabyte. Enheterna som tillverkas i ett traditionellt 2,5-tums format kommer med 12 gigabit SAS-gränssnitt och med fokus på just maximal lagringskapacitet och livslängd.

Sandisk marknadsför sin Optimus Max-serie som en snabbare och mer tillförlitlig lösning än motsvarande mekaniska hårddiskar. De för tillfället största hårddiskarna på marknaden erbjuder en lagringskapacitet på mellan 8-10 terabyte och nästa år har Sandisk närmast eliminerat en av de mekaniska hårddiskarnas få kvarvarande trumfkort – lagringskapaciteten. Detta trots att Sandisks nya SSD-enheter faktiskt använder sig av mindre utrymmeseffektiv MLC NAND-flash och inte betydligt mer lagringseffektivare 3D NAND som företaget väntas satsa på i framtiden.

Sista steget är att nå en prisnivå som kan konkurrera med mekaniska hårddiskar sett till kostnad per gigabyte lagringsutrymme. Något som vissa lagringsexperter tror ska ske redan under slutet av nästa år. Sandisk egna prognoser talar snarare om att detta kommer ske någon gång under eller efter 2017 och då troligtvis med hjälp av just 3D NAND.

Sandisk bekräftar att man kommer att lansera nya 12Gb/s SAS SSD-enheter med 15 nanometer MLC NAND under 2016 men det är fortfarande oklart exakt när enheterna på 6 resp. 8 terabyte dyker upp. Samtidigt finns det ännu inga klara besked på vilken lagringskapacitet Sandisk siktar in sig på för konsumentanvändare, där Samsung än så länge är ensamma med enheter på 2 terabyte.

Källa: Sandisk

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Doktorbombaypege63ipv7 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Om 1TB kostar just nu runt 5000:- vem köper en 6TB för 30.000:-??

ipv7
Gäst
ipv7

[quote name=”pege63″]Om 1GB kostar just nu runt 5000:- vem köper en 6GB för 30.000:-??[/quote]
*Terabyte.

pege63
Gäst
pege63

[quote name=”ipv7″][quote name=”pege63″]Om 1GB kostar just nu runt 5000:- vem köper en 6GB för 30.000:-??[/quote]
*Terabyte.[/quote]
Ja sorry for that

Doktorbombay
Gäst
Doktorbombay

Företag som vill byta ut sina övriga mekaniska diskar i sin aktiva server anläggning.