Sandisk har nu lanserat två nya externa SSD-enheter vid namn Extreme och Extreme Pro. Båda med fokus på hög stryktålighet och den sistnämnda utlovar läs- och skrivhastigheter på upp till 2 000 MB/s.

Sandisk har nu lanserat två nya versioner av sina externa SSD-enheter ur Extreme-serien. Dessa behåller fokus på hållbarhet för användare vars enheter utsätts för slit och släng medans de även ökar hastigheterna markant jämfört med föregående iterationer.

Först ut har vi den nya upplagan av Sandisk Extreme som erbjuds med lagringskapaciteter om 500 gigabyte (GB) eller 1 terabyte (TB). En ytterligare modell med en lagringskapacitet på 2 TB förväntas lanseras senare under året. Här lovar Sandisk en läshastighet på upp till 1 050 MB/s och en skrivhastighet på 1 000 MB/s.

Till detta kommer även ett silikonhölje som enligt Sandisk ska erbjuda fallskydd på upp till två meter samt IP55-klassificering. Hårddisken kommer även med säkerhetsåtgärder i form av lösenordsskydd och 256-bitars AES-hårdvarukryptering.

Härnäst har vi Sandisk Extreme Pro. Här vrider tillverkaren upp allt till elva med läs- och skrivhastigheter på upp till 2 000 MB/s. Även det yttre höljet tar ett steg längre och lägger till med ett aluminiumchassi utöver silikonhöljet. Även här ser vi två meters fallskydd, IP55-klassificering och 256-bitars AES-hårdvarukryptering samt lösenordsskydd.

Pris och tillgänglighet

Båda enheter ska finnas tillgängliga från Western Digitals egen onlinebutik samt hos återförsäljare redan nu. Vad gäller prislappar handlar det om 120 dollar för Sandisk Extreme 500 GB och 199 dollar för 1 TB. Sandisk nämner inte vad upplagan med 2 TB lagringsutrymme kommer att kosta.

Sett till Sandisk Extreme Pro rör det sig om en prislapp på 500 dollar för 2 TB lagringsutrymme med en variant på 1 TB som planeras att lanseras senare i år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid