Samsung fick tidigare i månaden ett rejält bakslag i patentkampen med Apple då rivalen från Cupertino lyckades få till ett europeiskt säljstopp för den nylanserade surfplattan Galaxy Tab 10.1. Men nu har Samsung gått ut med ett pressmeddelande där man avslöjar att säljstoppet nu är hävt i hela Europa, forutom just Tyskland där domslutet först fastställdes.

Sedan en tysk domstol utfärdade säljstoppet har det dykt upp information om att Apple mer eller mindre manipulerat bilder som använts i stämningsansökan för att förtydliga likheterna mellan iPad och Galaxy Tab 10.1. Samtidigt som många är eniga över att ett patent på en fyrkantig enhet med stor skärm inte ens bör vara möjligt att patentera.

galaxytab10

Till Apples försvar ska sägas att man knappast är ensam om att använda sig av tveksamma patent för att sätta dit sina konkurrenter. Men nu har samma domstol som tog beslutet att stoppa försäljningen av Tab 10.1 i Europa temporärt hävt sitt första beslut i väntan på den utfrågning som Samsung blivit berättigade den 25 augusti.

”Samsung välkomnar domstolens beslut i Düsseldorf att häva det preliminära föreläggandet mot Samsung Galaxy Tab 10.1.[…]Samsung är fullt inriktade på att kontinuerligt förse marknaden med innovativa mobila enheter, inklusive surfplattor. Vi vill försäkra oss om att konsumenter har ett brett val av innovativa produkter att välja på. Vi ser fram emot möjligheten att fullt ut hävda våra patent och immateriella rättigheter vid utfrågningen i domstolen i Düsseldorf den 25 augusti.” kommenterade Samsungs nordiske PR-chef Erik Johannesson

Det upphävda beslutet påverkar dock inte den tyska marknaden där surfplattan fortfarande inte får säljas. Hur den slutgiltiga patenttvisten mellan Apple och Samsung slutar är svårare att säga. Men de flesta mål brukar sluta i någon form av förlikning mellan företagen. Klart är i alla fall att marknadens hittills bästa Android-surfplatta återigen har fritt fram i Europa, åtminstone tills den 25 augusti.

Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Fast är det verkligen en patenttvist? Det verkar snarare vara det urkorkade påhittet Community design:
http://www.osnews.com/story/25056/The_Community_Design_and_you_Thought_the_USPTO_Was_Bad/page1/
Det är väl rent av ännu dummare, men jag vet faktiskt inte exakt vad som gäller i frågan. Något väldigt skumt är det dock och nivån är allmänt extremt låg.