Samsung fortsätter att rulla ut nya skärmar på marknaden och senast i raden av gamingskärmar kommer med flera spännande tekniker. Samsung S24E370DL och S27E370DS kommer bland annat med en stilren design, stöd för AMD:s variabla bildfrekvensteknik Freesync samt en integrerad Qi-laddstation för trådlös laddning av bland annat smartphones.

Samsung satsar på traditionella 23,6 respektive 27 tum när det kommer till bildskärmsstorleken i företagets nya E370-serie och tillverkaren väljer även en ganska återhållsam upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. Skärmarnas PLS-paneler ska ge mycket goda betraktningsvinklar och bra färgåtergivning samtidigt som responstiden på 4 millisekunder ska kompletteras med ett spelläge som ytterligare ska minimera risken för skuggor och ghosting.

Skärmarna har en ljusstyrka på 250 respektive 300 cd/m2 samt anslutningar för HDMI 1.4, Displayport 1.2 samt analog D-sub.Samsung har valt en stilren vit pianolack på sina två skärmar som gör att de troligtvis smälter väl in i de flest datorhörnor eller för den delen vardagsrum. Hur vit pianolack tas emot av ljusskygga spelare är däremot en annan fråga.

De mest spännande nyheterna med Samsung E370-serie är trots allt stödet för variabla uppdateringsfrekvenser med AMD Freesync. En teknik som ger betydligt bättre flyt och följsam spelupplevelse tillsammans med AMD:s Radeon-grafikkort. Tyvärr verkar skärmarnas uppdateringsfrekvens fortfarande vara begränsad till maximalt 60 hertz vilket begränsar teknikens användningsområde något.

Sist men inte minst har Samsung tryckt in en Qi-laddstation  foten av sina nya skärmar. Detta gör det möjligt att trådlöst ladda olika Qi-kompatibla produkter som smartphones, bara genom att lägga dem på skärmfoten.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid