Samsungs 49″ superultrabreda skärm CHG49 överraskar på IFA 2017

En snabb och omslutande upplevelse

2

En datorskärm på 49-tum låter nästan överdrivet men den superultrabreda Samsung CHG49 överraskar positivt på IFA. Framtagen för multi-taskers och gamers.

Samsung är först med att tillverka en superultrabred VA-panel på 49 tum och CHG49 är onekligen en udda skapelse. Formatet på skärmen är verkligen superbrett och kan jämföras med att sätta två 27-tums skärmar sida vid sida. Men här slipper du de retliga skarvarna mitt i synfältet, vilket gör enormt stor skillnad på upplevelsen. Något som även ger en trevlig bild är skärmens quantum dot-teknik och stöd för HDR, vilket ger bättre färgåtergivning och god kontrast i både film och spel.

VA-panelen har en riktigt rapp responstid på 1 millisekund och ska nå upp till 144 hertz med stöd för adaptiv uppdateringsfrekvens med AMD Freesync 2.

Samsung påpekar att skärmen är som gjord för multitaskers och de spelare som vill få en riktigt imponerande inlevelse med det bred 32:9-formatet. Det senare kan vi inte testa på plats men låter som ett rimligt antagande, så länge spel stödjer den superultrabreda upplösningen. Just upplösningen på 3 840 x 1 080 pixlar är ganska väl anpassad för AMD-baserade grafikkort i spel. Den vertikala upplösningen lämnar samtidigt en del att önska i produktiva sysslor där en 4K-skärm ger betydligt fler pixlar att leka med.

I sin helhet känns dock Samsung CHG49 bättre än väntat på mässgolvet. 32:9 formatet kan vara riktigt intressant för de som byter ut sina dubbla skärmar på kontoret eller vill få en mer omslutande känsla vid spel.

Samsung CHG49 går att beställa i Svenska butiker redan idag och prislappen landar på knappt 14 000 kronor.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TWP-WOLFHusse Busse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Husse Busse
Medlem
Husse Busse

Klart häftig 🙂

TWP-WOLF
Medlem
TWP-WOLF

Hej Anton! Som vanligt så håller jag mig ajour med vad Nordic Hardware har på hjärtat vad gäller dator teknik och tillhörande produkter. Tyvärr har Nordic Hardware RSS slutat och fungera i min Mozilla Firefox version 55.0.3 (64-bitars) vilket gjorde mig lite besviken. Vad gäller Samsung C49HG90DM och dess undermåliga vertikala upplösning så kan jag inte mer än att hålla med dig Anton. Hade varit på sin plats med 4K i sammanhanget samt att Samsung C49HG90DM endast är till fördel för AMD GPU användare med sin FreeSync 2 vilket gjorde mig en aningen besviken. Det optimala hade varit om Samsungs… Läs hela »