Vi vill betona ”visar upp” och ”enorm” i denna rubrik då man knappast kommer kunna köpa Samsungs Atlas display inom en snar framtid och för att Samsung Atlas verkligen är en enorm (!) Plasma-TV.


Vi har för vana att rapportera om displaytillverkarnas framsteg och deras ”storlekskrig” som varit i full gång ett bra tag nu.
Samsung har sedan tidigare lanserat en 80″ Plasma-TV som fortfarande kostar bra mycket mer än de flesta svenskars årslön.


Nu har man dock ökat insatsen igen genom att visa upp den förmodligen största Plasma-TVn i världen. Den nya modellen med utvecklingsnamnet Atlas har nämligen en bildyta på hela 102″. En Plasma-TV som får min projektorbild att kännas liten och ynklig (90″) trodde jag faktiskt låg längre fram i tiden, men icke sa nicke.Samsung Atlas har utöver sin storlek inte direkt några problem med övriga specifikationer heller. Upplösningen på panelen är 1920×1080 pixlar, med andra ord har TVn fullt stöd för HDTV och kontrast och ljusstyrka är det heller inget större fel på. Kontrastration är specificerad vid 2000:1 och ljusstyrkan är på 1000 cd/m2.


Det finns inga pris eller tillgänglighetsuppgifter för Samsungs Atlas TV men i dagsläget är detta mer av ett PR-jippo än något annat skulle vi tro.
Att det sedan går hem är det ingen tvekan om, bara tanken av att ställa in en 102″ Plasma-TV i vardagsrummet ger oss gåshud.


Källa: Engadget

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid